Getostsallad med äpple och valnötter

04 november, 2013 av Maria Zihammou

Det är många som hört av sig efter mässan som blev förtjusta i min sallad med getost och äpple. Receptet kommer från min kokbok Fransk Bistro. Den är otroligt enkel och väldigt god med syrligt äpple och smakrik getost. Välj en getost som inte är för kraftig i smaken. Så här lagar du salladen:

4475_asad_10158

Getostsallad med äpple, ur Fransk Bistro foto Åsa Dahlgren.

 

Salade de chèvre chaud aux pommes – Varm getostsallad med äpple

Getost finns i en mängd olika varianter i franska ostdiskar. Välj en getost som inte är alltför skarp i smaken till den här salladen.

4 personer

 

200 g getost

2 äpplen

3 msk flytande honung

1 msk citronsaft

½ dl äpplecidervinäger

1 tsk finhackad rosmarin

1 msk valnötsolja + 4 msk majsolja eller 5 msk olivolja

salt och nymald svartpeppar

1 dl valnötter

1 frisésallad eller salladsskott

bröd till servering

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva osten i centimetertjocka skivor. Kärna ur äpplena och skär i skivor. Lägg skivor av äpple på en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg skivor av getost ovanpå.

Blanda honung med citronsaft, vinäger och rosmarin. Skeda över hälften av blandningen över äpple- och getostskivorna, jämt fördelat.

Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter tills osten blivit gyllene. Blanda resten av honungs- och vinägermarinaden med olja, salt och peppar. Rosta valnötterna i torr panna i några minuter.

Skölj och plocka salladen. Varva salladsblad med äpple och getost. Häll över dressingen och valnötter. Servera med bröd.

 

 

Kategori Okategoriserad


(comments are closed).