Maria lagar fiskfavoriter på Passion för Mat

21 februari, 2012 av Maria Zihammou

Maria lagar Marockansk morotssallad på Passion för Mat 2011. Foto: Stefan Edetoft.

Nu är det bara några dagar kvar till matmässan Passion för Mat i Göteborg. I år har jag tänkt laga min fars favorit. Strömming, marinerad med olivolja, vitlök och persilja. Om pappa hade gjort rätten i Marocko hade det naturligtvis varit på sardiner men strömming blir minst lika bra. Hemligheten är om ni missade mitt inslag i P1 Meny i höstas då jag lagade den här enkla och välsmakande rätten – fisken skall grillas. Het grillpanna funkar alldeles utmärkt. Men den skall vara så varm att det ryker. Till strömmingen passar citronklyftor och Beonits baguette från Boulangerie Ducoin alldeles perfekt. Men jag kommer också ta med mig alldeles färsk och fin skrei torsk från Norge. På torsken kommer jag att göra en enkel och god aptitretare.

Välkommen till kockscenen på Passion för Mat, fredag 24:e februari kl 13.30.

Kom och ät!

Kategori Okategoriserad


(comments are closed).