Citrusfruktens lov.

I lördagens nummer av Två dagar kan man läsa om all världens citrusfrukter. Jag har skrivit en längre artikel och lagat mat med citrustema som går att läsa på Göteborgs Postens hemsida. Bodil Bergqvist har tagit bilderna som blev helt underbara. Vi var hemma hos mig och plåtade och åt sen upp allt. Menyn blev verkligen bra och allt var så gott. Men nöjdast blev jag över citrussoppan som ni måste testa. Snabb och enkel att göra och funkade faktiskt perfekt att göra dagen före. Glöm bara inte att ta fram den i god tid så att den blir rumstempererad. Byt inte ut muscovadosockret mot vanligt. Det ger soppan en karaktär som går mot kola och balanserar de bittra kontrasterna från citrusen. Bo Hagström berättade om sina blodapelsin upplevelser på Sicilien och jag blev så inspirerad att jag äter mängder av dem just nu. Tyvärr är inte alla speciellt söta som de Bo smakat. Men på Bangatans frukt i Majorna finns söta och saftiga clementiner med blad och kvistar kvar. Ekologiska som frukthandlarens far odlar i Turkiet. Åk genast dit!

You may also like