Comfort food

Mustig köttgryta med rödvin och lagerblad toppat med ostigt mos. Fotograf Stefan Edetoft

Vad kan man mer längta av så här års än att äta riktigt värmande och mustig mat. Enkla grejer som stärker och fyller kroppen med energi. Jag upptäckte det här med comfort food för några år sedan när Nigella på sitt eget förföriska sätt pratade sig varm om maten som tröstade henne. Det kan vara en soppa, gryta, gratäng men lagat med enkla råvaror och med mycket kärlek. För Göteborgs Posten har jag tagit fram några olika recept i lördagens nummer av Två dagar som du kan läsa mer om på GP’s hemsida.

Stefan Edetoft plåtade underbara bilder i mitt kök. Comfort food har dessutom blivit en stor trend i New York för tillfället. Markus Samuelsson som nyligen öppnade ny krog i Harlem berättar mer i en intervju i DN, läs mer här.

Jag och Stefan var i alla fall mätta och glada efter vi plåtat klart och ätit. Allt var så gott!

Hälsningar

Maria

Löksoppa med vitt vin och färsk salvia toppad med osttoast. Fotograf Stefan Edetoft

You may also like