Ekokött från Säby gård

Fotograf Stefan Edetoft

Det finns vissa kor som är som oss människor. De utmärker sig! Anita och Kajsa är två sådana kor. Bonden Göran Roman skulle kunna stå hur länge som helst och klia dem under hakan. Och när han ropar efter dem så kommer de galloperande.

– Ja, kanske inte Kajsa, hon gör lite som hon vill, säger Göran.

De där korna är ju inte precis små. Jag var med i kohagen när de skulle fållas in. Oj, oj, oj. Jag försökte gömma mig bakom fotografen. Han är lång men smal så det gick inget vidare.

För Göran och Maria Roman som driver gården ekologiskt så finns det inget annat alternativ än just det ekologiska. Korna skall ha det bra och beta på ängarna av den unika floran som finns just här i landskapet strax intill Vättern.

I dagens nummer av Göteborgs Posten/Två dagar skriver jag om ekokött och recept på Marias högrev och bl.a. mina köttbullar finns med. Gjorde dem i går på det fina ekologiska köttet. Så himla gott! Saftigt kött som smakar kött!

Rustika köttbullar i tomatsås, fotograf Stefan Edetoft.

Glada kor och öppna landskap. Allt det där finns i Skärstadalen strax utanför Huskvarna och en familj med goda visioner om djuren, naturen och maten som vi stoppar i oss.

Trevlig läsning!

You may also like