Godaste pepparkakorna

I år bestämde jag och barnen oss för att vara ute i god tid med pepparkaksbaket. Vi brukar alltid göra efter ett riktigt gammalt recept som kommer från min mormor som i sin tur hon fått av en Fru Fundin från Åmål. Vem fru Fundin är har jag glömt med av någon anledning blev inte pepparkakorna riktigt så knapriga och goda förra året som de brukar så det fick bli ett annat recept i år. Jag letade bland alla gamla recept och hittade ett gammalt urklipp från Femina på Rut på Skärets pepparkakor. Oj, vad goda de blev!

pepparkakaor
Nora vid degen

pepparkakor_02
Siri hjälper också till

RUTS PEPPARKAKOR

ca 100 st.

Ugn: 200 grader

150 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl grädde
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk mald kryddnejlika
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl

1. Smält smör och sirap och häll över i en bunke.
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl.
3. Täck över bunken med plastfilm och ställ svalt över natten.
4. Kavla degen tunt och ta ut figurer med mått.
5. Grädda i 200 grader i ca 5 minuter.

You may also like