Kaprifolkött ger goda bullar!

10 mars, 2010 av Maria Zihammou

Om du inte har provat ännu bege dig genast till närmsta Coop butik och köp färs som smakar så mycket mer. Krav märkt och under namnet Kaprifol kött finns lite allt möjligt att prova. Har testat en hel del och köper gärna färsen när jag får tag på den. Gjorde i veckan köttbullar med sås och lingon till mina barn. Jag frågade Nora (7 år) om hon gillade dem. –Är dem goda? –Nej, mamma de är underbara. Köttet smakar så mycket mer och släpper inte en massa vätska när man steker. Visst, priset är dyrare men jag är av den uppfattningen att livet är för kort för att äta dålig mat. Men man kan ju alltid balansera med en billig soppa nästa dag.

Mina godaste köttbullar

4 personer

500 g nötfärs, kaprifolkött

1 gul lök

2 msk smör

1 ägg

1/2 dl skorpmjöl

1 dl röd mjölk

salt och peppar

Gör så här:

Lägg färsen i en bunke. Skala och finhacka den gula löken. Smält 1 msk smör i en panna, helst av gjutjärn. Stek löken utan att den tar färg så att den blir blank i ett par minuter. Låt löken svalna.

Knäck ner ägget i bunken och tillsätt skorpmjöl, mjölk, lök och kryddor. Blanda noga och låt färsen svälla i ca 10 minuter. Forma bullar. Hetta upp smöret och stek köttbullarna i ca 15 minuter. Servera med gräddsås, potatis och lingon.

Kategori Notiser, Recept


(comments are closed).