Marockansk buffé

Dags för fest och bröllop. Sambons kusin Ylva skall fixa bröllopsfesten själv och önskar hjälp med menyförslag med marockanskt tema. Mustiga smaker från couscous, lamm, citronkyckling och en mängd olika sallader, oliver och röror hör till. Skrev i Coops medlemstidning ”Mersmak” i våras och plåtade en buffé med det temat till en student skiva. Lägger en länk på min sida så kan alla som är sugen på en äkta marockansk mat prova själv.

Siri hjälper mig att duka till fest.

Kan tilläggas att i Marocko äter man inte couscous på det sättet. Det är en rätt i sig där t.ex. lamm och en mängd olika rotgrönsaker, tomater, saffran, kikärter och russin får puttra i minst 3 timmar i en gryta med ytterligare en gryta ovanpå med små hål i. I den översta grytan ligger couscousen och ångkokar och blir helt fantastiska. Man tar upp grynen ett par gånger och tillsätter vatten och en klick smör. Fluffar runt lite med en sked och lägger tillbaka. Men jag har anpassat grynen i min student buffé och lagat dem med buljong och kryddor istället och tillsatt torkad frukt och kanel.

Men keftan är precis så som min far alltid gjort dem.

God spis!
Maria

You may also like