Notiser för Mersmak om diss och datt.

08 oktober, 2010 av Maria Zihammou

Skrev precis klart sista raden om oktober månads mattrender för Västsvenska Turistrådet, för deras hemsida. Den här månaden spånar jag om mattrender, barnens matskola och kring varför äter vi så lite musslor?

Var ute i underbara Bohuslän i förra veckan med fotografen Agneta Thorsén. Vi hade en härlig men blåsig dag ute på Gullmaren tillsammans med en fiskefamilj. Det kommer att bli ett fint reportage i Allt om mat som jag berättar mer om när det är klart. Vi pratade en hel del om musslor och fast att det finns så gott om musslor och är billigt att handla så är det en typisk helgrätt. Billigt, för man kan ju faktiskt plocka dem själv om man kollat av att de är ok och om man har turen att bo på Västkusten. Såg Niklas laga en musselrätt igår på sitt program med chorizo. En trendig råvara som jag gärna äter mer av om den är av god kvalité – korv! Funderar på vad vi skall äta till middag i dag? Musslor eller mina underbara köttbullar som får puttra i tomatsås och njutas med parmesan och gott bröd. Så himla gott!

Läs också min notis om äpplen i säsong

Leif och Bobbo på väg ut med snabba båten.

på Västsvenskas hemsida om ett kul projekt i Storbrittanien, Abundance.

Kategori Notiser, Recept


(comments are closed).