Rotfrukter på olika sätt i Ica-Kuriren.

29 januari, 2015 av Maria Zihammou

Så här års är rotsaker ett bra sätt att både förgylla smaklökarna med som att få hushållskassan att räcka längre. För Ica-Kuriren har jag gjort varm sallad på rostade rotfrukter med sidfläsk och valnötter, morotsmos till lamm och en marockansk vegetarisk gryta. Foto Lee Kearney.

ICA Kuriren 201409250445

ICA Kuriren 201409250412

 

ICA Kuriren 201409250487

 

Varm sallad med ugnsbakad palsternacka, jordärtskocka, rökt sidfläsk och valnötter

 

Sötman i rotfrukterna kommer fram mycket tydligare när man rostar de i ugnen. De får även en fantastiskt fin smak som är nötig och blir väldigt god tillsammans med rostade valnötter, sidfläsk och parmesanost.

 

4 personer

Tid ca 45 minuter

 

 

 

4 palsternackor

6-8 Jordärtskockor

3 msk olivolja

salt och svartpeppar

400 g varmrökt sidfläsk

50 g valnötter, rostade i torr panna

50 g parmesanost, flagad

3 msk olivolja

3 msk vit balsamvinäger

1 tsk flytande honung

salt och svartpeppar

1 ask salladsskott, t.ex. ruccola eller mangold

 

 

 

Skala palsternackorna och skär i grova bitar. Skrapa bort det mesta av skalet från jordärtskockorna med en vass kniv. Dela i halvor. Lägg upp på en plåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och blanda. Rosta mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter tills grönsakerna känns mjuka och fått fin färg. Skär bort svålen om den sitter kvar på fläsket och skär ner det i mindre bitar. Stek det knaprigt på bägge sidor i en panna. Lägg upp på hushållspapper så att det mesta av fettet kan rinna av. Grovhacka valnötterna och blanda med parmesanosten. Blanda samman olja med vinäger, honung och smaka av med salt och peppar. Lägg upp ljumna rotfrukter på ett fat och varva med sidfläsk, nötter och parmesanost. Ringla över dressingen och toppa med salladsskott.

 

ICA Kuriren 2014092542015

Foto Lee Kearney

Kategori Recept


(comments are closed).