Snackis till öl.

Piroger med paprikastinna korvar. Foto Stefan Edetoft.

Trött på köpechips till ölen? I lördagens Göteborgs Post/Två Dagar har jag lagat smarriga alternativ som Stefan Edetfot så underbart fotat. Tänk frasiga piroger fyllda med paprikaröra och smakrika spanska korvar. Eller panerad ost med syrlig korianderchutney. Gott men inte särskilt nyttigt i stora doser. Men jag tycker att livet är för kort att äta trist mat så prova och njut! Om du är nyfiken på öl från Göteborg så prova en ale från Dugges eller Ocean bryggeriet till snackisen. När man friterar så tänk på att inte sätta på fläkten. Ha dessutom ett lock till hands om oljan skulle ta eld. Det är lite trixigt att få till rätt temperatur men bäst är att prova med en brödbit som man provfriterar  först. Den skall bli gyllenbrun och frasig på ett par minuter. Då är oljan perfekt uppvärmd. Sänk värmen under tiden du friterar och håll koll på att den inte börjar ryka. Då är den för het! Om man inte vill fritera gör pirogerna istället. Supergoda och riktigt enkla att få till. Men var kräsen med valet av korv. Jag tycker att det skall vara riktig spansk chorizo, knubbiga korta och med mycket paprika smak. Då blir pirogerna godast.

Lycka till!

/Maria

Rotfruktschips med vinäger, salt och malt! Foto Stefan Edetoft.

You may also like

2 kommentarer

  1. På tal om temperaturen att fritera i, har man en termometer så kan man försöka få oljan till ca 160 grader. Något lägre om det är tjockare saker som ska friteras.