BÖCKER

Välj mellan enkla allt i ett rätter, snabblagat, 5 råvaror eller budget. Min nya vego kokbok, Vardagsvego. Allt du egentligen behöver för att laga varierat hela veckan med över 50 lättlagade recept och smakinspiration från hela världen.

Klicka på länken och läs mer.

Allt det godaste från det asiatiska köket. Här är boken som gör det enkelt att laga asiatiskt hemma, recept som hela familjen älskar. Alla favoriterna finns såklart med, nudlar, wok, fried rice, vårrullar, smakrik buljong och tips hur du får till de rätta smakerna. Hur du kokar egen buljong, vilka nudlar du skall välja och gör det perfekta riset. Allt du behöver veta för att lyfta asiatisk mat till nya höjder.

Här kan du läsa mer.

Vego med 5 ingredienser

Grön och lättlagad mat med få ingredienser är temat på min nya kokbok, Vego med 5 ingredienser. Jag vill inspirera dig att laga underbar vegomat med mycket smak på grönsaker i säsong. Här finns alla tips om du vill äta mer grönt och få in mer matglädje i livet. God och smakrik vegomat som gör alla glada!

Här kan du läsa mer och köpa boken.

Vego på 15 minuter, fotograf Stefan Edetoft.

Är du vegetarian, vegan eller vill du äta mer grönsaker? Då har jag en helt ny kokbok som är fylld med enkla och inspirerande recept som passar vilken vardag som helst. Vår livsstil är mer hektisk idag och ofta får vardagsmaten lagas och ätas snabbt och på råvaror som handlats av bara farten. Jag vill dela med mig av rätter, tips och tricks för att du skall inspireras att laga enkla och härliga recept som väcker matglädjen. Sätt grönsakerna i centrum och lyft vardagsmaten till nya höjder.

Här kan du läsa mer om boken.

Bokförlaget Semic

Kram

Maria

Vad äter du till middag? När jag ställer den frågan brukar svaret ofta bli några välkända rätter som snurrar runt och sällan byts ut, vecka efter vecka. Med ”Middag på 15 minuter” kan du enkelt laga en mängd nya spännande rätter där jag hämtat inspiration från min mångkulturella bakgrund och resor. För det går att laga mat från grunden på råvaror som är i säsong på ett hållbart sätt, jag lovar. Vår livsstil är hektisk och vi slänger alldeles för mycket mat, det mår varken din plånbok eller planeten bra av. Här finns mängder med recept som tar bara 15 minuter att laga och även tips hur man lyckas med att laga mat på kort tid. Helt enkelt okonstlade recept på enkel matlagning med mycket smak som är lätt att lyckas med!

Här kan du läsa mer om boken…

Bokförlaget Semic

Kram Maria

Vego till vardags är min nya bok som släpps i slutet av april 2018. En kokbok fylld av alla tänkbara smarta recept och tips för alla som vill laga mer grön mat. Som t.ex. hur man får grönsakerna att smaka massor! Du kommer knappast att sakna köttet med ugnsbakad squash fylld med tomater, örter och rött ris. Soppor, långkok, allt i en panna och snabba vardagshjältar som pasta med svartkål eller galette med färskostkräm och solmogna tomater. Jag bjuder även på ny husmanskost som kålpudding med svamp och rårörda lingon. Foto Stefan Edetoft.

Här kan du läsa mer och köpa boken, bokförlaget Semic.

9789155263348

Gör vardagsmaten roligare, godare och enklare. Foto Stefan Edetoft. Ny Vardagsmat för Semic.

Ostron_omslag1-437x600

Receptförfattare och matstylist. Foto Åsa Dahlgren, Votum och Gullers förlag.

9789155258900

Fransk mat när den är som bäst. Klassiker och välkända smaker i ny kostym. Foto Åsa Dahlgren. Bokförlaget Semic.

images

Fransk Bistro översatt till engelska. Foto Åsa Dahlgren. Skyhourse publishing.