Påskmat i GP med godaste sillen någonsin.

magnuscarlsson_portratt_5045

Påskpyssel! Foto Magnus Carlsson

Nu kommer vårkänslorna! Snart dags för påsk och en lång skön helg med god mat och tid tillsammans med familjen. För Göteborgs Posten Två Dagar lagade jag och min kollega Lisa Lemke en hel buffé med godsaker, Magnus Carlsson plåtade på sitt fantastiska sätt. Min nya favorit som jag inte vill vara utan är helt klart kaviar sillen. Inspirationen var en kaviar röra som mormor brukade göra. Lättvispad grädde, majonnäs, purjolök och Ejderns orökta kaviar. Krämigt, salt och lent. Vilken höjdar sill! Omelett med allt i ett, matjessill, prästost, äpple, gurka och gräddfil. Inte dumt alls och till dessert citron fromage med knapriga havreflarn. Här hittar du recepten.

magnuscarlsson_sill_kaviar_rabarber_4833

Lisas rabarber sill och min kaviarsill.

magnuscarlsson_omelett_matjesill_4949

Omelett ”allt i ett” med matjessill, prästost, gräddfil och lite grönt…

magnuscarlsson_sallad_detalj_5028

Sallad med betor och blomkål.

magnuscarlsson_godis_4868

och till sist lite goda söta desserter, citronfromage och mandelflarn med choklad.

You may also like

2 kommentarer

 1. Hej Maria!

  I helgen lagade jag ditt recept på kyckling kokt i cider för första gången och resultatet blev verkligen fantastiskt! Till och med min man, som annars är väldigt skeptisk till kyckling, sa att han fått en ny favoriträtt.

  Nu är din bok beställd och jag ser fram emot att få prova fler recept ur den. Kul med en svensk bok om fransk bistromat!

 2. Hej Bea!

  Vad glad jag blir att du gillade receptet. Hoppas så att du hittar nya franska favoriter. Kul att du hörde av dig, en fin kommentar som gjorde mig väldigt glad!

  Hälsningar
  Maria