Trädgårdsdröm utanför London

Enstjärnig krog med stampat jordgolv. Foto Stefan Edetoft

Jag har nog alltid älskat England. Och det är en besvarad kärlek, för varje gång jag åker dit så har jag så himla härligt. I våras, strax innan påsk var jag och min fotograf kollega Stefan Edetoft iväg på en kombinerad mat och jobb resa. En riktigt angenäm sådan! Vi åt och upptäckte och njöt! Huvudattraktionen för oss var ett besök på Petersham Nurseries i Richmond strax utanför London. Ett helt underbart ställe med kafé och enstjärnig restaurang i växthus. Allt uppbyggt i en gammal köksträdgård tillhörande ett Queen Anne hus.

 

Kökschefen Skye Gyngell huserar i ett ombyggt gammalt garage. Foto Stefan Edetoft.

Stefan och jag åt en av de godaste luncher någonsin. Stefan har ju varit på Noma och flera andra stjärnkrogar men Petersham har något annat som tilltalar – enkelhet! Sen visade sig kökschefen Skye Gyngell vara en person som jag hade kunnat sitta och prata med hur länge som helst. Hennes filosofi är att råvarorna är kungar i köket och det gäller att leta och hitta bara de bästa råvaror och sedan laga enkel mat med dem. Som hon lyckas!

Jag måste återvända dit och en tur till Marleyborne och träffa min kompis Susanne som bor granne med en annan favorit restaurang. En liten ostaffär med stor charmfaktor. Återkommer om det!

Läs hela artikeln om Petersham Nurseries här i Göteborgs Posten/Två dagar.

Marulk med agretti. Foto Stefan Edetoft.

You may also like

1 kommentar